Drob de pui

de ionix in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2010 | 7753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de pui
  • 1 kg pipote si inimi
  • 100 g carne grasa
  • 6 legaturi de ceapa verde
  • 6 legaturi de usturoi verde
  • 2 cepe uscate
  • 8 oua
  • Sare, piper
  • 4 legaturi cu marar
  • 4 legaturi cu patrunjel
  • 2 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu faina
  •  
  • 2 oua batute pentru uns droburile la final
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui:

 

Pipotele si inimile se spala bine, se curata de pielite si se pun la fiert cu putina sare. Se pun la fiert impreuna cu bucata de carne grasa.

Ficatul de pui il spalam in cateva ape reci si-l punem la fiert cu putina sare.

Dupa ce au fiert le scurgem si le dam la racit.

Intre timp tocam verdeturile toate, mai putin cepele uscate.

Cepele se toaca marunt si se calesc in uleiul incins, iar apoi se da la racit.

Pipotele, inimile, carnea grasa si ficatul se toaca cubulete cat mai marunt.

Organelle de pui se pot da si pe masina de tocat dar drobul iese mai necacios.

Ceapa calita se amesteca cu organele tocate si cu cele 8 oua batute bine cu un praf de sare.

Se adauga verdeturile toate tocate iar apoi sare si piper dupa gust.

Se amesteca bine si se imparte compozitia in 3 parti egale.

Mie mi-au iesit 3 droburi in forme de cozonac, tapetate cu hartie de copt.

Dupa caz, se pot umple cu oua fierte tari.

Droburile se ung cu ou si apoi le presaram cu faina.

Se lasa la cuptor la foc mediu pana cand incep a se rumeni. Eu le-am lasat circa 45 de min.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

pentru a pune ouale fiert in drob faceti un sant in drob dar care sa aibe o baza si capac din compozitia drobului, astfel oul nu se intareste deloc....

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

08.04.2010, 10:51

bravo...ti-a iesit super

ela 1

08.04.2010, 13:08

si eu pregatisem tot ce trebuie sa fac de pasti,dar nu am mai avut timp

ionix 1

08.04.2010, 15:52

mersic fetelor... mie nu-mi place carnea de miel si de aia fac de pui @Ela, dar ce-ai patit?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
salata boeuf